tiistai 18. elokuuta 2015

Oh summer you have been so good




Tämä kesä on ollut miulle suotuisa. Aikaa on ollut sopivasti rentoutumiseen ja moneen tekemiseen. Kesän aikana paljon puhuttanut Suomen sää on miun mielestä ollut myös aika miellyttävä: on toki satanut usein, mutta harvoin kokonaista päivää, joten ulkona on ehtinyt olla tarpeeksi – kastumatta. Ei huvita ollenkaan valittaa siitä että on ollut "kylmää". Säät ovat suosineet monenlaista tekemistä, ei ainakaan ole ollut tuskaisen kuuma. Harvemmista aurinkoisista päivistä on myös osannut nauttia aivan uudella tavalla, kun niitä ei ole pitänyt itsestäänselvyytenä.

Asennekysymys!


Muutaman kerran on tullut mieleen, että olen ehkä tänä kesänä osannut arvostaa pikkujuttuja paljon enemmän, kun olen tiennyt vaihtoon lähdön koittavan pian. Olen osannut elää paremmin hetkessä, ja nauttia arjen tuomasta onnellisuudesta. On ollut varsin hyvä olla. Luulen, että monet pienetkin seikat, mitä en edes osaa nimetä nyt, osoittautuvat todella arvokkaiksi jutuiksi täällä koti-Suomessa ja ne voi huomata vain käydessään kauempana. Täytyy mennä kauas nähdäkseen lähelle.




Mutta mitä olen tehnyt kesän aikana, kun blogin päivittäminen on jäänyt vähälle?





Kesä alkoi ylioppilasjuhlien kiertämisellä ja samanaikaisesti sen päivittelyllä kuinka aika kuluu kamalan nopeasti (”Juurihan mie ite sain lakin päähän”, ”Taas on vuosi mennyt, enkä oo saanu mitään aikaan!”) 

Oon mie oikeesti. Onneks. Jotain.

Juhlien jälkeen! Vielä jaksaa hymyillä
Omat lakkiaiset 2014. Olihan se hauska päivä - yhden aikakauden loppu

Heti juhlaviikonlopun jälkeen käväisinkin pari päivää Kajaanissa tuutoroimassa valintakokeissa. Toivon mukaan siis tänä syksynä aloittavista löytyy tuttuja kasvoja sitten kun palaan J Tuutoroinnin jälkeen jäin vielä yhdeksi illaksi kotoisaan Kajaaniin ja aloitin terassikauden aivan mahtavassa säässä ja hyvässä seurassa. Ah!



Olen nauttinut musiikista

Sonata Arctica ja Nightwish Laulurinteellä Joensuussa suurkonsertissa kesäkuun alussa
Osuuskaupparock Joensuun Sirkkalan puistossa. Mm. Kaija Koo, Juha Tapio ja Neljä Ruusua. 

Fiilis keikoilla oli huippu sateesta huolimatta

Olin toki myös Ilosaarirockissa - perjantaina Suloklubilla (Popeda, Michael Monroe, Sanni ym. !!) ja lauantaina ulkopuolella tsekkaamassa meiningit. Mahtava viikonloppu sekin :)


Olen kesän aikana myös...



Herkutellut
- paljon





Vesikioskin pullavohveli mansikoilla, valkosuklaajäätelöllä ja suklaatuorejuustolla

Mökkeillyt. - mm. Lieksassa, Viinijärvellä ja Rantasalmella




Mökkipiha auringonlaskun väreissä <3

Nähnyt ystäviä. Mahdollisimman paljon ja mahdollisimman montaa. (Puoli vuotta erossa tästä kaikesta!)

Suloklubilla rakkaan Viivin kanssa


Ja rokkilauantaina sain Kuopion vahvistuksen Joensuuhun


Pullanmuru <3

Onneks miulla on yhtä sekopäisiä ystäviä kun mie ite! 

Ja näitä rakkaita löytyy ympäri Suomen! Pudasjärvi-city uuuujea.


Olen lukenut anatomiaa (ahkera opiskelija – rästitentit kesällä…)
Olen shoppailut, mm.


Uudet lasit ja huulipuna - check!
Uusia tossujaaa

Olen lukenut kirjoja
Olen muistanut rentoutua


Tän kesän rakkaus: jääkahvi




Olen myös ajellut melko paljon autolla ympäriinsä. Kun ennen joulua viime vuonna myin autoni pois, autoiluni määrä (yllättäen) väheni huomattavasti kevään aikana. Nyt on taas tullut istuttua ratin takana enemmän, ja eilen tuntui ihan oudolta, kun istuinkin pelkääjän paikalle iskän ajaessa.

Kajaaniin tenttiin...


Mökkeilemään!

Salilta kotiin - tällä kertaa autolla

Treenannut oon myös jonkin verran. Onneksi. Syömisen määrä on ollut melko huima, joten onneksi muistin kompensoida sitä (edes ajoittain) liikunnalla. Jollain tavalla löysin myös liikunnan ilon taas uudelleen. Välillä unohtaa kuinka mahtava fiilis kunnon salitreenistä tai vaikkapa pitkästä pyörälenkistä tulee. Tuota hymyä on hankala pyyhkiä naamalta, kun endorfiinit ovat päässeet vapautumaan kehoon!


Salikortti miulla oli siis heinäkuun ajan tutulle kotisalille Kontiolahteen ja voi jestas, kun tuntuikin hyvältä käydä reenailemassa useita kertoja viikossa! Pyöräilin myös jonkin verran kesän aikana, töissä kävin about puolet ajasta pyörällä ja puolet autolla. Yhteensä n. 25km matka pyöräillen päivän aikana on jo kuitenkin ihan ok lenkki, varsinkin kun sen tekee useampana peräkkäisenä päivänä J




Tosiaan, töitä tein n. 5 viikon ajan. Työpaikkanani tutulla tapaa Kontiolahden 4H. Mahtavaa, että sieltä kautta voi tehdä niin monipuolisesti erilaisia töitä: aiemmin tein enemmän kerhojen ohjaamista, nyt vastuullani olivat rivitaloyhtiöiden nurmikoiden leikkuut ja ns. kotiapulaisen työt eräässä maatalossa. Kotiapulaisenakin saan tehdä todella monenlaista, ei ole kahta samanlaista päivää. Olen hoitanut puutarhaa, tehnyt ruokaa, siivonnut ja tiskannut, kerännyt marjoja, käyttänyt asiakastani asioilla ja hänen mökillään. Näiden lisäksi olen tutustunut isoon liutaan asiakkaani ystäviä ja ollut tarjoilemassa kahvia lukuisille iltapäiväkahvivieraille. Ainutkertaisia kokemuksia, se täytyy sanoa. Elämänkokemusta tältä henkilöltä myös löytyy, joten kuulemistani tarinoista löytyy monenlaisia neuvoja elämän tielle ja sen risteyskohtiin. Ei voi muuta kuin ihailla ja ottaa opiksi.




"Näin hauskaa miulla on näiden vattujen kaa!"

"Kurahousuissa ja kumppareissa! Miullon ämpäri!"

"Ja siinä on vattujaaaaiaaaa"

Olen myös...

Juhlinut

Kesäkuussa...

Heinäkuussa

Ja elokuussa.

Ja nauttinut auringonlaskuista (sekä nousuista)

Kontiolahden satama - Höytiäinen auringonlaskun aikaan

Joensuun Sirkkalan sillalta näkymä Pielisjoelle


Kesä on siis ollut oikein mukava. Elokuu on kaiken lisäksi ollut ihanan lämmin! Saatiin aurinkoa tännekin, eipähän ole valittajilla sanomista enää. (Paitsi että monet heistä ovat jo varmaankin töissä – HAH!) Heinäkuun vaihtuessa elokuuksi myös lähestyvä vaihto alkoi jo hieman pyöriä enemmän mielessä. Nyt ei ole enää lähtöön kauan aikaa. Laukut tarkistuksia vaille valmiina odottavat kuljetusta uuteen kotiin kaukana täältä.


- Tanja



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Erasmus

Oh well. I have already been staring at this same blank page few times before this moment. I've been feeling that I should write some...